ابعاد این مدل برقی بسیار جمعوجور است و سه دستگاه از آن در فضای پارک یک خودرو جا میشود. خودروی برقی یاس قرار بود با دو نوع باتری لیتیوم یون و سرب اسید تولید شود، اما مثل اکثر خودروهای حاضر در این لیست نتوانست به موفقیت دست پیدا کند.
ساختار خودرو های برقی شامل سه بخش اصلی است که عبارتند از: نیرو محرکه الکتریکی، منبع انرژی ، بخش کمک دهنده . این سه بخش نیز هر یک دارای زیر مجموعه هایی می باشند .
اما با پیشرفت تکنولوژی موتورهای درونسوز و کاهش قیمت سوخت، خودروهای برقی از بازار عقب ماندند و به تدریج به دست فراموشی سپرده شدند.
در قرن نوزدهم، چندین مخترع در کشورهای مختلفی مانند مجارستان، هلند و آمریکا، ایده خودروی برقی را مطرح کردند. در آن دوران حتی چند مدل از این ماشین الکتریکی نیز تولید شد. اولین خودروی برقی جهان را میتوان در سال ۱۸۲۸ میلادی شناسایی کرد که توسط آنیوس ایستوان یدلیک، مخترع و مهندس مجارستانی ساخته شد.
استاندارد شارژر خودرو در آمریکا به سه دسته اصلی تقسیم میشود:
خودروی برقی هیچ گاز گلخانهای یا ذرات معلق ریز و درشتی که باعث بیماریهای تنفسی و قلبی میشود، تولید نمیکند. این خودرو با استفاده از انرژی برق که میتواند از منابع تجدیدپذیر نظیر خورشید، باد و آب تامین شود، حرکت میکند.
در غیر این صورت، فقط محل تولید آلایندگی از خیابانها و جادهها به نیروگاهها انتقال مییابد! علاوه بر این برخی کارشناسان معتقدند استخراج عناصر بهکاررفته در باتری خودروهای برقی، ضمن ایجاد آلایندگی بیشتر توسط خودروهای فعال در بخش معدن، باعث تحمیل فشار بیشتر به محیط زیست و طبیعت میشود.
با تشکر فراوان از این مقاله زیبا و سپاس فراوان از تلاش مهندسین و دانشجویان بزرگ ایرانی
در این بخش از مقاله به معرفی قطعات و بخش های اصلی یک خودرو برقی می پردازیم.
این خودرو اگرچه نام ساینا را یدک میکشد، اما یک ماشین هاچبک است و در اصل ترکیبی از ساینا و کوییک به حساب میآید.
اولین خودرو برقی ایرانی سال ۱۳۸۱ با نام آریانا معرفی شد. نکته جالب اینجاست که هیچکدام از اطلاعات و مشخصات فنی مورد ادعای سازنده آریانا به تایید نرسید.
خودروسازان باید بهترین و بی عیب ترین محصول خود را به بازار مصرف ارایه دهند. این ریسک نیست و قطعا تا ۸۰ درصد جواب خواهد داد. البته با شرایط ذکر شده بالا.
این خودرو قادر بود به سرعت ۴ کیلومتر بر ساعت دست پیدا کند. با چنین سرعتی، این ماشین برقی خیلی کندتر از یک website اسب بود! البته ماشین مجارستانی به عنوان نمونهای از پتانسیلهای نیروی برق برای حمل و نقل زمینی طراحی شده بود و هرگز به مرحله تولید انبوه نرسید.
شارژرهای عمومی اکثرا دارای ولتاژ بالاتری هستند و پر شدن باتری از طریق آنها زمان کمتری میبرد.